taaa za pomoca rozmowy zmienic to, ze ktos jest rasista i mizoginista
juz to widze, eh :/
magdi napisał(a):Tylko czy o czułość w związku powinno się prosić?
Ja okazuję uczucia żywiołowo, bo też taki mam charakter. Śmieję się, całuję, przytulam, płaczę z radości i ze smutku, lubię chociaż się pomiziać - wiecie o co mi chodzi.
Mój syn na szczęście w dużym stopniu jest w tym podobny do mnie. Jedyny komplement od rodziny mojego męża to, że nauczyłam dziecko okazywać uczucia. A męża nie umiem nauczyć
Nie zdecydowanie nie o to. Chciałabym być szczęśliwa, zastanawiam się czy w tym celu powinnam pracować nad swoim związkiem czy też powinnam go zakończyć? Chciałabym znaleźć swoją drogę........
On wyrzuca z siebie takie potoki słów i wytacza armaty na szabelkę, że w pewnym momencie mnie trafia i drę mordę i już samo leci.
magdi napisał(a): Jesteśmy razem w kuchni. Mąż zamyka zmywarkę, ja chcę dać jeść kotu. Poprosiłam, żeby podał mi jedzenie dla kota. Mąż na to weź stołek i sobie zdejmij.
BARDZO rzadko następują zmiany ( tam chyba chodziło o mężczyzn w w terapii, ale płeć nie ma znaczenia akurat tutaj). Dlaczego mąż Magdi nie miałby być w tym marginesie jaki zostawiłąś dla bardzo rzadkich przypadków pozytywnych zmian ?
jest równouprawnienie tak? po co tym babom i czarnym przyznali prawa? po co chciałyście prawa? Jak jesteście słabsza i gorsze i z niczym sobie nie radzicie to nie trzeba było dążyć do równouprawnienia...
NIe przypuszczaj tylko spytaj czy próbowała cos zmienić, a jeśli tak, to w jaki sposób.
JEśli on rzuci, spadaj zrób to sama, a ona w tym wypadku odpowie, przykro mi, że tak się do mnie zwracasz, czuję się teraz zraniona Twoimi słowami, to nie bedzie to samo co odpowiedź sam spadaj.
biscuit napisał(a):
w układzie przemocowym na przykład
funkcjonalne komunikaty ofiary do oprawcy
g... dają
A wracajac do przypuszczeń czy jak to tam zwał; przypuszczanie co autorka miała na mysli to gdybanie. Myslę Abss, że wiesz, jaką wartosć w terapiach ma gdybanie.
Powrót do Problemy w związkach
Użytkownicy przeglądający ten dział: irgiwidebu i 133 gości