caterpillar napisał(a):dojenie krow nie boli wiec odciaganie mleka tez nie
Mnie na poczatku napieprzalo jak nie wiemm co..mysalalam ze bede wlosy rwac z glowy..to samo bylo z karmieniem piersia..potem sie ustabilizwalo:)
Bianka wszytko ma swoje plusy i minusy....dokladanie
zycie na wsi spokuj powietrze przyroda -nieocenione wiadomo ale mala perspektywa na dobra prace no i moze to zabrzmi bardzo nowoczesnie ale..cokolwiek chcesz robic z dzieckiem ,jezdzic na basen ,zapisac na fortepian ,jezyk, wyjsc do ludzi na jakies zajecia to jestes skazana na dojazdy a potem trzeba organizowac transport dziecku.
na dzien dzisiejszy zyje w ogromnym miescie i bardzo doceniam wszelkie wyjazdy na lono przyrody ale doceniam rowniez, to co moze nam dac duze miasto
to zawsze sa ciezkie decyzje ale mysle ,ze wazne jest aby wziasc pod uwage, to co chcielibyscie dziecku zaproponowac w przyszlosci.
czasem jest tak ,ze w malych miasteczka dzieja sie fajne rzeczy a czasem totalnie nic (to tez jest istotne)
Tu gdzie mieszkam ludzie kupuja domy w lepszych dzielnicach ,przy dobrych szkolach aby ich dziecko mialo lepszy start..kiedys wydawalo mi sie to smieszne ale teraz widze na wlasne oczy jak potrafi byc dramatyczna ronica miedzy rowiesnikami z jednej czy z drugiej szkoly.
tu gdzie ja mieszkam ludzie robia dokladnie tak samo..duze miasta=okropne szkoly i przemoc...przedmiescia i male miasteczka lepsze szkoly..wszytko tez zalezy od podatkow..wiecej placisz masz lepsze szkoly...my teraz wlasnie wystawilismy dom na rynek bo chcemy sie przeniesc w lepsze okolice:)
W PL nie ma chyba az takiej przepasci..na szczescie.
Bianka napisał(a):Dziewczyny poradzcie coś odnośnie karmienia...od dłuższego czasu moje dziecko je mieszankę plus moje mleko odciągnięte...jest to mały głodomorek:) położna nam poradziła kontrolowanie ile ml wypija więc poleciła odciągać ponieważ z piersi mała się nie najadała...a dziś postanowiłam za namową pediatry przystawić do piersi, mała się przyssała a mnie to nie bolało chętnie bym ją znowu przystawiała tylko co jeśli z piersi znowu się nie naje? ile ml powinnam wtedy dodać mieszanki? teraz wypija 120ml...ja mojego mleka odciągam rzadko 100, najczesciej 40-60 z obu piersi...
Justa napisał(a):---------- 22:20 07.07.2010 ----------
Bianka, no niestety tak jest, że przy piersi dziecko musi się napracować, więc jeśli przyzwyczaiło się do ssania butelki, to nic dziwnego, że "stresuje się" kiedy ma ssać pierś (chce jeść, a tu nie leci jak zwykle).
---------- 22:22 ----------
Możesz rzeczywiście spróbować podać pierś między karmieniami, jednak nie przejmuj się, kiedy i wtedy ona nie będzie chciała ssać. Spróbuj, zobaczysz.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości