Odkładany problem

Problemy z partnerami.

Odkładany problem

Postprzez Ivy » 14 maja 2010, o 19:21

Witam .Chciałabym dowiedzieć gdzie uzyskać pomoc ...
Mieszkamy razem już 7 lat od około 2 zaczeły się kłótnie, najpierw krzyki póżniej było coraz gorzej, przepychanki... obecnie mój partner po każdej kłótni robi sobie krzywde i zastrasza mnie ,zaczyna dzwonić na policje albo na drugi dzień idziemy do jego rodziny.Widziałam już grożby miedzy moimi rodzicami, martwie sie że zrobi sobie krzywde i doskonale wiem że jest to jeden z rodzajów szantażu...Pochodze z patologicznej rodziny miałam, trudne dziecinstwo i fatalne wzory do nasladowania, wiem że sama nie jestem bez winy jeśli ktoś mi robi krzywde też mu odpłacam tak samo.Rozumiem też że zjawisko przemocy jest zwykle bardzo złożone.Prosze o porade gdzie powinniśmy się udać...ponieważ mam już dosyć lęku i chowania siniaków i wstydu.Niestety nie udało mi sie znależć żadnej Poradni dla Par(warszawa),która specjalizowała by sie w takim problemie(tak narosłym)...a chodzi mi o pomoc jak nie w naprawie związku to chociaz zakonczeniu go w jakis sensowny sposób
Ivy

Postprzez Bianka » 14 maja 2010, o 19:26

Witaj Ivy, może jakiś Punkt Interwencji Kryzysowej, albo Niebieska Linia moze poda jakieś namiary??
Bianka

Postprzez sikorkaa » 14 maja 2010, o 19:43

---------- 19:39 14.05.2010 ----------

Ivy napisał(a):Witam .Chciałabym dowiedzieć gdzie uzyskać pomoc ...

czy ja dobrze rozumiem, ze Twoj chlopak stosuje wobec Ciebie przemoc? wiec moze po prostu policja?

---------- 19:41 ----------

Ivy napisał(a):a chodzi mi o pomoc jak nie w naprawie związku to chociaz zakonczeniu go w jakis sensowny sposób

wiesz jak dla mnie jest diametralna roznica pomiedzy walka o zwiazek a zakonczeniem go - wiec moze najpierw zacznij od odpowiedzi samej sobie na pytanie - czego chcesz?

---------- 19:43 ----------

i w ogole witaj ivy wsrod nas :cmok: przykro mi ze spotkala Cie taka 'niespodzianka' ze strony chlopaka :pocieszacz: drazni mnie bardzo przemoc i zaraz mam gesia skorke jak slysze o kolejnym takim przypadku - ale spokojnie - damy rade - Ty dasz :ok:
sikorkaa

Postprzez Ivy » 14 maja 2010, o 19:51

Kłopot jest taki że on sam robi sobie o wiele wieksza krzywde... a tak bardzo chciałabym tego uniknać. Z policją to bardzo trudno nie chcialabym tego rozgłaszać ,nie chce kłopotów i wstydu...dlatego szukam poradni dla nas .Mam nadzieje że wytłumacze mu,że takie rzeczy też sprawiaja mi ból
Dziekuje za pomoc i wsparcie.
Ivy

Postprzez melody » 14 maja 2010, o 23:21

Ivy,czytając Twoje posty zastanawiałam się (w momentach, gdy pisałaś, że Warszawie trudno o takie miejsce, jakie potrzebujesz), na ile jesteś gotowa do tego, żeby szukać pomocy? Bo, że jej potrzebujesz, to nie mam wątpliwości. To jest coś do rozważenia dla Ciebie samej. A poniżej linki:

http://www.niebieskalinia.pl/
=> Ogólnopolskie Pogotowie dla Ofiar Przemocy w Rodzinie "NIEBIESKA LINIA" Instytutu Psychologii Zdrowia, ul. Korotońskiego 13.

http://www.wcpr.pl/index.php?option=com ... &Itemid=93
=> Warszawskie Centrum Pomocy Rodzinie (na stronie podane są adresy OIK)

http://www.ctik.pl/
=> Centrum Terapii i Interwencji Kryzysowej-placówka prywatna

Pozdrawiam Cię!
mel.
melody

Postprzez bunia » 14 maja 2010, o 23:28

A co na to Twoj partner ? czy Ty przymierzasz sie do rozwiazania problemu za Was dwojke ?
bunia

Powrót do Problemy w związkach