Księżycowa napisał(a):Podam Ci przykład dosłownie z wczoraj; u mnie w pracy, w której ostatnio jest do kitu. Z jakich powodów nie wiem. Po części pewnie powodu mojego wykrzywionego postrzegania, dziwnego reagowania i innego zachowania w sytuacjach jakichś stresowych. Inna sprawa, że osoby, z którymi przyszło mi siedzieć są niezłymi manipulantkami i do tego twierdzącymi, że wiedzą wszystko.
W takim towarzystwie ja się kurczę w sobie. Trudno mi się pracuje i w ogóle nie wydaje połowy z tego na ile mnie stać. W przeciwieństwie na przykład do tego jakie mam efekty jak działam sama. Bez porównania.
Wczoraj (jak co dzień ostatnio) durną uwagą, kąśliwą poczułam się zaatakowana. Miałam ochotę uciekać, bo dyskusji nie ma, bo przecież Ty nigdy nie masz racji a jak pytasz, to w ogóle jakaś tragedia. Pomimo, że to staż nie praca.
Więc zareagowałam zamknięciem, bo inaczej bym się rozryczała a przecież nie mogłam. To było jedyne rozwiązanie. Reakcja była jeszcze gorsza, bo odebrano to jako, że się obrażam. Zła byłam, ale dlatego, że nie mam szans na dyskusję pomimo, że chce wytłumaczyć dlaczego coś zrozumiałam nie taka a inaczej. I nie skomentowałam, nie odezwałam się... być może tak to wyglądało, trudno. Miałam ochotę wyjść, zastanawiałam się co zrobić by wyjść. Ale wytrwałam. Wróciłam do domu tak rozwalona, że poszłam spać.
Księżycowa napisał(a):A może po prostu powiedz o tym otwarcie w grupie? Będzie jakaś reakcja na to na pewno i może to Ci ułatwi, bo wywiąże się jakakolwiek rozmowa, może ktoś zada pytanie....
Próbowałaś tak w prost? Nazwać to tak samo jak tutaj?
Jigsaw napisał(a):Nie potrafie i nie chce się nauczyć albo nie potrafie ale się naucze..
Gunia76 napisał(a):Księżycowa napisał(a):A może po prostu powiedz o tym otwarcie w grupie? Będzie jakaś reakcja na to na pewno i może to Ci ułatwi, bo wywiąże się jakakolwiek rozmowa, może ktoś zada pytanie....
Próbowałaś tak w prost? Nazwać to tak samo jak tutaj?
Nie,nie próbowałam. Jestem zaprogramowana,żeby nikomu nie zrobić przykrości..taaa Zwłaszcza osobon słabszym,starszym, chorym itd...Przez gardło mi nie przejdzie .
Gunia76 napisał(a):Jigsaw napisał(a):Nie potrafie i nie chce się nauczyć albo nie potrafie ale się naucze..
Się nauczę,napewno,ale to potrwa...
Jigsaw napisał(a):Gunia76 napisał(a):Jigsaw napisał(a):Nie potrafie i nie chce się nauczyć albo nie potrafie ale się naucze..
no to moze sprobuj "na raty" hmm
Jigsaw napisał(a):Gunia76 napisał(a):Jigsaw napisał(a):Nie potrafie i nie chce się nauczyć albo nie potrafie ale się naucze..
no to moze sprobuj "na raty" hmm
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości