osoby po terapii

Dorosłe Dzieci Alkoholików.

osoby po terapii

Postprzez Nel » 13 lis 2008, o 15:38

Witam. Jestem DDA od 7 miesiecy na terapii indywidualnej. Jest mi ciezko i trace nadzieje, ze moze sie to kiedykolwiek zmienic.
Zastanawiam sie czy sa tu osoby ktore zakonczyly juz terapie? Czy bylo warto przechodzic przez terapie i czy dala ona skutek pozytywny? Czy mozecie i czy czujecie, ze Wasze zycie naprawde zmienilo sie na lepsze?
Pozdrawiam
Nel

Postprzez Katarzynka » 14 lis 2008, o 12:30

Witaj Nel,

Jestem osobą, która skończyła terapie. W sumie byłam w niej przeszło dwa lata. Też - w pewnym etapie trwania terapii - traciłam nadzieję, że będzie lepiej; czasem brakowało sił by iść dalej. Pojawiał się opór i ogólna beznadzieja. Jednak dziś, ciesze się, że nie zrezygnowałam z niej,...Ze pomimo upadków - wstawałam i szłam dalej... W końcu nie byłam sama, była przy mnie ta pomocna dłoń terapeutki. Dziś jestem szczęśliwa, aczklowiek zdarzają się momenty gdzie "stare schematy" powracają. Uczę się je jednak "wyłapywać' i zmieniać. Uczę się ufać swojej intuicji.
Terapia okazała się dla mnie niesamowita podróżą... Mówie to po czasie, gdy już w niej nie jestem. Dopiero teraz to zauważam. Wcześniej bywały momenty, że tupiąc nóżkami, zastanawiałam sie po co mi to??? Dziś już wiem, po co... Po tym bym mogła czuć sie dobrze sama ze sobą. Nie tyle moje życie się zmieniło, co nastawienie do życia. Jest mi dobrze.
A Tobie - Nel życzę duzo wytrwałości, uporu i nadziei. Trzymam kciuki

:)
Katarzynka
Katarzynka

Postprzez Nel » 17 lis 2008, o 17:54

Bardzo Ci dziekuje Katarzynko za wsparcie. Poczytalam troche to forum i zauwazylam, ze wiekszosc ludzi przechodzila trudne momenty na terapii,
dalo mi to troche sily aby wytrwac na terapii i troche nadziei, ze kiedys bedzie lepiej.
Pozdrawiam i dziekuje
Nel

Postprzez Setko » 5 gru 2008, o 03:05

Przeszedłem kilka różnorakich terapii i napiszę tylko,że na grupowej DDA - poza wieloma innymi korzyściami - poznałem naprawdę wartościowych ludzi,z którymi cenię sobie utrzymywanie kontaktu do dziś... : )
Setko

Powrót do DDA