jak żyć po zdradzie

Problemy z partnerami.

jak żyć po zdradzie

Postprzez iziss » 22 lut 2014, o 19:30

potrzebuję pomocy - mój mąż wyjechał w listopadzie za granicę.już po miesiącu miałam często problem z kontaktem z nim. przez kilka dni nie odbierał telefonów nawet późno wieczorem czy w niedzielę - wiem że wtedy nie pracował. Ale zawsze się odzywał albo wysłał smsa - kocham cię, tęsknię. wrócił na chwilę do Polski starałam się żeby było cudownie żadnych wyrzutów. a potem jak tam wrócił było to samo. teraz znowu od kilku dni nie odbiera telefonów i nie odzywa się. to małżeństwo nie było "dobre" często pił poniżał mnie, ale były też cudowne chwile i mamy 20 letniego syna - studiuje. był moim pierwsym i jedynym mężczyzną. najbliżsi mówili żebym dawno odeszła ale ja wierzyłam że się zmieni. Nie umiałam odejść chociaż próbowałam. Teraz mam dosyć upokorzeń. Jak ja mam odciąść się od niego to jest jak jakieś chore uzależnienie. siadłam do komputera bo boję się że zrobię coś głupiego - nie chce mi się żyć.
iziss

Re: jak żyć po zdradzie

Postprzez Jigsaw » 22 lut 2014, o 20:29

hmmm moze trudno Ci w to uwierzyc, ale na prawde mozna inaczej...
Jigsaw

Postprzez Honest » 23 lut 2014, o 12:21

Witaj Iziss,

mam wrażenie, że tytuł Twojego wątku powinien brzmieć " Jak żyć z alkoholikiem"?
A odpowiedź jest jedna. Nie da się normalnie żyć z alkoholikiem.
Jak widać taki partner nawet na odległośc potrafi ranić i niszczyć.
Honest

Postprzez Jigsaw » 23 lut 2014, o 19:34

no tak
jak żyć z..?
z dystansem..

w sumie jesli sie nie wspiera w uzaleznieniu to jest dosyc wysoki wskaznik wytrzezwien
co nie?
Jigsaw

Postprzez iziss » 24 lut 2014, o 17:47

dziękuje Wam
dzisiaj już trochę lepiej się czuję. Tak ten tytuł pewnie powinien brzmieć inaczej. Nie mogę zrozumieć dlaczego ja tęsknię chciałbym przestać. Zupełnie nie rozumie moich uczuć - zamiast się cieszyć że go nie ma że mam spokój mną targają tęsknoty jak za idealnym partnerem i ten ból na myśl, że mnie zdradza. Może z czasem poradzę sobie może ....
iziss

Postprzez GordonFreeman » 24 lut 2014, o 18:39

Iziss, to naturalne ze tęsknisz. Twoje uczucia to czyste przyzwyczajenie i silne wspomnienia.
Najlepszą receptą jest poznanie kogoś nowego kto da ci to czego nie masz dzisiaj.
Jeśli zdobędziesz się na odważny czyn z miesiąca na miesiąc będziesz czuć się dużo lepiej.
GordonFreeman

Postprzez iziss » 24 lut 2014, o 19:02

nie wiem czy potrafiłabym jeszcze raz tak mocno kogoś pokochać, zaufać dać z siebie tyle ile zainwestowałam w ten związek. A poza tym ja mam już 40 lat - chociaż często słyszę że nie wyglądam itd. Mnie drażnią komplementy facetów. Znajomi z pracy wiedzą o tym i starają się nic już nie mówić. Czuję się jak poranione zwierzę, które jest gotowe gryść wszystkich - nawet życzliwych - może z obawy przed kolejną krzywdą???
iziss

Postprzez Honest » 24 lut 2014, o 19:55

Izis,

najpierw uporaj się z aktualnym życiem życie i problemami. Wówczas, gdy przegonisz demony przeszłości możesz zacząć nowe życie. Wypychanie klina klinem nie jest dobrym rozwiązaniem. Jeśli nie zrobisz porządku w swoim ogródku to możesz przygruchać sobie kolejnego pana z podobnymi problemami.

A myślałaś o jakiejś terapii dla współuzależnionych?
Honest

Postprzez GordonFreeman » 25 lut 2014, o 17:38

Masz 40 lat, może wciąż być z Ciebie niezłe ciacho :)
Została ci połowa życia albo dłużej. Tak naprawdę żyjesz na dobre powiedzmy 15 lat bo od skończenia szkoły. Zostało Ci 3x tyle. Czy nadal uważasz że jesteś za stara? Jesteś wciąż młoda.
To od Ciebie zależy czy komuś zaufasz. Z ludźmi jest trochę jak z kolorami. Czarny cie zdradzi, czerwony pokocha.
Jeśli komuś chcesz zaufać nie szukaj czarnych charakterów ;)

Faceci koło 40 albo młodsi są już ustawieni i łatwiej będzie Ci z nimi spędzać swój wolny czas.
Także głowa do góry i zamiast użalania się na forum bierz natychmiast sprawy w swoje ręce i poznaj jakiegoś faceta choćby w internecie.
Powodzenia! :)
GordonFreeman

Postprzez Jigsaw » 25 lut 2014, o 18:54

Reg
Jigsaw

Postprzez Honest » 25 lut 2014, o 19:01

GordonFreeman napisał(a):zamiast użalania się na forum

Iziss,

jeśli czujesz potrzebę (jak to ktoś nazwał) "użalania się" to pisz śmiało.
Jeśli czujesz potrzebę wyrzucić z siebie negatywne emocje to zrób to.
Zostałaś zraniona i masz prawo czuć się z tym źle.
Ale postaraj się też spojrzeć na sytuację, na swój związek, na swoje życiu oczami Twoich znajomych. Tym bardziej, że przyznajesz im rację.
Do czego Cię trwanie w tej relacji doprowadzi?

Trzymaj się!
Honest

Postprzez caterpillar » 25 lut 2014, o 23:10

czegos tu nie rozumiem...:/ nie piszesz ani slowa o zdradzie (kto kogo ) natomiast piszesz o fatalnej relacji z mezem,ktory

zle cie traktowal,pil itd nie piszesz doslownie o zdradzie jakbys bala sie dopuscic do swiadomosci ,ze cos takiego moglo zaistniec w Twoim "idealnym" zwiazku

miedzy slowami napominasz ,ze zdradzil ALE nie robisz wyrzutow zeby go nie... skrzywdzic? urazuc?
i pytasz nas jak TY masz zyc po zdradzie???

:bezradny:

wydaje mi sie ,ze pytanie powinno brzemiec: co mnie trzyma przy tym czlowieku?

skoro meza nie ma w domu na pewno wieczorami nudanawo Ci samej
przesylam wiec link z ciekawymi lekturami

http://www.uzaleznienieodmilosci.pl/pag ... e_ksiazki/
caterpillar

Powrót do Problemy w związkach