Dobra Rada

Problemy z partnerami.

Dobra Rada

Postprzez seischu » 26 maja 2010, o 19:35

Cześć mam 17 lat i potrzebuje pewnej rady.Rok i 7 miesięcy temu poznałem dziewczynę moich marzeń byłą chemia między nami zrobił bym dla niej wszystko.Chodziłem z nią rok była to moja pierwsza miłość naprawdę taka poważna i z wielkim zaangażowaniem.Po roku zerwaliśmy co boli mnie do teraz nie jestem z nią 7 miesięcy i jest mi bardzo ciężko znaleźć kogoś nowego spotykam się z dziewczynami już od jakiegoś czasu ale zawsze jest jakaś nadzieja że może do niej wrócę.Cały czas jest tak że porównuje wszystkie dziewczyny do tej co byłem z nią rok.Mam bardzo wielki problem z tym chce znaleźć kogoś nowego bo potrzebuje ciepła i uczucia którego mi brakuje.Nie wiem co mam robić prosił bym o jakaś rade która mi pomoże znaleźć kogoś innego i zapomnieć o tamtej.Jak bym miał coś dopisać to proszę pytać:)
seischu

Postprzez bunia » 26 maja 2010, o 19:55

....trudno powiedziec ile jest potrzeba czasu aby ponownie mozna bylo sie zaangazowac.........nic na sile, troche wyluzuj......za bardzo koncentrujesz sie nad tym.....
bunia

Postprzez seischu » 26 maja 2010, o 20:02

właśnie nie koncentruje się na tym tylko mi tego brak dopiero po 4 miesiącach byłem gotów isc na rande i zawsze było ok ale po czasie to upadało przez te myśli
seischu

Postprzez bunia » 26 maja 2010, o 20:19

...wlasnie mysli to jest koncentracja.....a luzik polega aby przyjemnie spedzac czas, umawiac sie ale niekoniecznie z nastawieniem, ze bedzie to wielka milosc......ona sama Cie dopadnie, nawet nie bedziesz wiedzial kiedy :wink: ......
bunia

Postprzez seischu » 26 maja 2010, o 20:39

Ale wiem o tym ze mnie dopadnie wtedy kiedy nie bede wiedzial ale czasami trzeba pomoc przeznaczeniu
seischu

Postprzez bunia » 26 maja 2010, o 20:44

....a po co sie tak spieszysz....to nie lapanie pchel.....nie ma od tak na pstryczek kochania......
bunia

Postprzez the hooded man » 29 maja 2010, o 11:27

Seischu
Bardzo fajnie, że masz "apetyt" na uczucia i ciepło, niemniej:

Uważam, że nie ma sensu rozpamiętywać tamtej znajomości, bo może przez to Ci trochę czasu upłynąć, a Ty ciągle będziesz sam.
Jeżeli chodzi o te porównania, to mogą być one zgubne. Szukasz u innych dziewczyn cech takich, jakie miała ona, a każda dziewczyna jest inna i może Cię urzec czymś innym. Uczucia i ciepło może dać Ci również niejedna.
Jeżeli faktycznie nie ma szans powrotu, to warto chyba szukać już innej dziewczyny.
Jeżeli nadarzy się szansa powrotu, to z niej skorzystaj, ale narazie takich nie ma, więc po cóż marnować czas? Warto szukać tych uczuć gdzie indziej. Może się okazać tak, że znajdziesz przecież dziewczynę jeszcze bardziej wspaniałą.
the hooded man

Powrót do Problemy w związkach