dlaczego kobiety sie wstydza, ze sa bite....

Problemy z partnerami.

Re: dlaczego kobiety sie wstydza, ze sa bite....

Postprzez Bianka » 8 lut 2012, o 16:13

Sikorko no mówię, posrednio :) chociaż na początku nie chciałam się odzywać za wiele..Ale kiedy u nas coś się dzieje, nie piszę o tym na forum, nie mówię o tym nikomu, no może jednej koleżance...ona mnie nie potępi, sama nie odchodzi, jej facet akurat to przypadek niereformowalny, mówiłam jej o odejściu ale ma to coś, co powoduje, że nie jest w stanie i ja to rozumiem, staram się ją wspierać tak jak umiem...
Nie piszę bo nie chcę, żeby ktoś wkładał wysiłek w to czego ja w tym momencie nie zrobię, nie spełnię czyiś oczekiwań i tak i tak...Jednak wsparcie by się przydało :roll:

Szyszko mój mąż chodzi teraz na terapię indywidualną i terapię grupową DDA, także owszem, możesz iść, jak najbardziej, myślę, że przydałoby się :) Mnie też moja terapeutka wysyła na tą samą DDA...
Jego pierwsza terapia to była typowa dla osób agresywnych, dla przemocowców i to ona otworzyła mu oczy, niestety takich terapii u nas nie ma!! i to mnie wkurza :evil:
Bianka

Postprzez sikorka » 8 lut 2012, o 16:14

szyszko przejmowac nalezy sie tym, ze usprawiedliwiasz bicie i traktujesz je jako metode wychowawcza :( ze zamiast oceniac czyny Twojego ojca jako zle, Ty uwazasz ze dzieki biciu nauczyl Cie wielu rzeczy.
powtorze pytanie - skoro nie wiedzisz nic zdroznego w postepowaniu Twojego taty to dlaczego nie chcesz bic swoich dzieci?
sikorka

Postprzez szyszka » 8 lut 2012, o 16:25

szyszko
powtorze pytanie - skoro nie wiedzisz nic zdroznego w postepowaniu Twojego taty to dlaczego nie chcesz bic swoich dzieci?[/quote]

Bo wiem, że to boli... nie chciałabym sprawiać bólu swojemu dziecku, czy to nie oczywiste?
szyszka

Postprzez sikorka » 8 lut 2012, o 16:27

ale ten bol to przeciez w zboznym celu bylby zadawany. zeby sie dziecko nauczylo.

widze Slonce, ze zaczynasz lapac :) i bardzo dobrze :cmok:
sikorka

Postprzez Sinusoida » 8 lut 2012, o 16:29

Szyszko: :pocieszacz:
Sinusoida

Postprzez sikorka » 15 lut 2012, o 16:29

tak myslalam ludolfino, ze nie bedziesz chciala ciagnac watku :mrgreen:
sikorka

Postprzez limonka » 15 lut 2012, o 19:16

sikorka napisał(a):
ludolfina napisał(a): w stanach to jest normalne, ze sie interweniuje, nas ciagle dziwi "matka dziecko uderzyla a ktos od razu na policje dzwoni, i dziecko matce odebrali, masakra!"
trzeba czasu, zeby zrozumiec sensownosc interwencji, zeby zaczac to robic, zeby sie odwazyc.

limonka jakis czas temu mowila o tym, ze bije swoje dzieci i jakos specjalnego problemu w tym nie widziala :bezradny: na szczescie przetlumaczylam jej ze jest w bledzie - wydawalo sie ze zrozumiala. ale jej dzieci sa niestety za male by doniesc na nia na policje :( a Ty bys na nia doniosla? :roll:
sikorko PROSZE NIE OBRAZAJ MNIE!!!!!! JESLI NIEC WIDZISZ ROZNICY POMIEDZY BICIEM A DANIEM KLAPA TO JUZ TWOJ PROBLEM! nie wiem co i kiedy mi przetlumaczylas....
limonka

Postprzez Honest » 15 lut 2012, o 22:19

sikorka napisał(a):
ludolfina napisał(a): w stanach to jest normalne, ze sie interweniuje, nas ciagle dziwi "matka dziecko uderzyla a ktos od razu na policje dzwoni, i dziecko matce odebrali, masakra!"
trzeba czasu, zeby zrozumiec sensownosc interwencji, zeby zaczac to robic, zeby sie odwazyc.

limonka jakis czas temu mowila o tym, ze bije swoje dzieci i jakos specjalnego problemu w tym nie widziala :bezradny: na szczescie przetlumaczylam jej ze jest w bledzie - wydawalo sie ze zrozumiala. ale jej dzieci sa niestety za male by doniesc na nia na policje :( a Ty bys na nia doniosla? :roll:

Dawno tak mnie krew nie zalała!!!!!!!!!! Po pierwsze, nie pisała, że bije, ale że da klapsa, czasami. Po drugie, watpię, aby twoje słowa brała sobie do serca, poniewaz nie jestes dla niej autorytetem. Żadnym. Po trzecie zastanów się zanim obrazisz kobiete w ciązy i przypiszesz jej przestępstwo!!!!!!!!!

Poza tym sprawa z twoim kotem to by się nadawała na policję. Do 2 czy 3 lat za znęcanie grozi????????????
Honest

Postprzez sikorka » 16 lut 2012, o 10:02

chcialam cos sprawdzic dziewczyny - dzieki za odp. :) wlasnie takiej sie spodziewalam :)
klapsy to nie bicie - zapamietam to sobie :roll:
choc od 1stycznia 2010 roku weszla ustawa dot. stosowania kar cielesnych wobec dzieci. a ludolfina wspomniala o zaostrzonym prawie w usa - chcialam tylko zobaczyc reakcje na moj post i sie nie mylilam - wciaz jestesmy daleko za murzynami w kwestii reakcji na krzywdzenie innych :roll: swoich kryjemy za szafa bo nasi, na obcych mamy wywalone. dlatego wlasnie kierujac sie podobnym mechanizmem nie dziwie sie ze szyszka nie donosila na wlasnego ojca - spotkalaby sie pewnie z podobna reakcja jak ja teraz.

zdecydowanie zgadzam sie honest z Twoja zmiana pracy - do bycia pedagogiem to Ci jednak daleko. zarowno po tej wypowiedzi jak i po slowach o matce madzi z sosnowca.
jednej kobiecie przestepstwa ktore popelnila (i swiadomie sie do niego przyznala) przypisac nie mozna, ale drugiej juz prosze bardzo - choc zadnych dowodow sie na to nie ma i zarzut wyssany jest z palca - brawo honest za stronniczosc :haha:
sikorka

Postprzez Abssinth » 16 lut 2012, o 12:28

sikorka, coraz bardziej mi sie wydaje, ze jestes tutaj tylko po to, by jatrzyc.
Abssinth

Postprzez sikorka » 16 lut 2012, o 12:31

Zieeeeeew abs

idz sie czep kogos innego

(zapozyczone z Ciebie) :haha:
sikorka

Postprzez Abssinth » 16 lut 2012, o 13:38

no w sumie - posluchalas :) dobra sikorka :)

zamiast mnie, poszlas sie Limonki czepiac :D
Abssinth

Postprzez sikorka » 16 lut 2012, o 13:55

dostalam kolejny dowod na to ze problem bicia jest bardzo powazny wsrod ludzi. nie dziwi fakt, ze kobiety nie chca/boja sie zglaszac bicie na policje. w koncu maja doniesc na wlasnego mezczyzne, czlonka rodziny. zobacz jak zbagatelizowany zostal problem bicia dzieci przez dziewczyny - to nie bicie, to klapsy :shock: a ja sie czepiam i obrazam :shock:
jesli ludzie nie chca zglaszac przestepstw znajomych to jak trudne jest zgloszenie przestepstw rodziny? :(
pokazalyscie mi to wlasnie. smutny obraz :(
sikorka

Postprzez limonka » 16 lut 2012, o 14:21

SmUtny obraz to przedstawiasz Ty ... Tylko nie tesstuj na swoich ptaszkach jak zatestowalas na mnie.. Cos ci musi w zyciu naprawde nie grac ze takich metod sie chwytasz...Czemu na swojego OJCA nie donioslas? Udalo ci sie zdobyc w moich oczach role forumowego judasza...dziewczyny szkoda waszego czasu...
limonka

Postprzez sikorka » 16 lut 2012, o 14:30

limonka napisał(a):.Czemu na swojego OJCA nie donioslas?.

z tych samych powodow dla ktorych dziewczyny Cie teraz bronia - bo mnie nie bil tylko dal mi klapsa :bezradny:
a dawno temu przekonanie bylo takie jak i Wasze dzisiaj - ze klapsy to nie przemoc :(
sikorka

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Problemy w związkach