sala nr. 5 / Sanatorium Pod Zwiędłym Filemonem... ;-))

Problemy z partnerami.

Postprzez mahika » 9 lut 2011, o 21:41

Może rozbudzisz we mnie te iskrę kulinarną

Jak we mnie :)
Tak, jestem za wątkiem Agikowym i mądrymi radami, sama nieudolnie próbowałam Wam przekazaż co nieco, ale TO JEST DOBRE!!!

Blanka, siedzisz na WŻ? :mrgreen:
Ostatnio edytowano 9 lut 2011, o 21:47 przez mahika, łącznie edytowano 1 raz
Avatar użytkownika
mahika
 
Posty: 13346
Dołączył(a): 7 maja 2007, o 16:07

Postprzez agik » 9 lut 2011, o 21:42

Blanka, znamy a jakże ;)
Pasy z dupy mam zdarte.
Dzięki temu założyłam swoje forum.

Honest, wstydzę się ;)
Znów ktos powie, zę otwiera lodówkę a tam agik :D, albo, ze strasze w kuchni :)

A własnie pisze tu jeszcze Wielorybica i Hespera?
agik
 
Posty: 4641
Dołączył(a): 5 maja 2007, o 16:05

Postprzez Honest » 9 lut 2011, o 21:45

---------- 20:44 09.02.2011 ----------

mahika napisał(a):
Może rozbudzisz we mnie te iskrę kulinarną

Jak we mnie :)
Tak, jestem za wątkiem Agikowym i mądrymi radami, sama nieudolnie próbowałam Wam przekazaż co nieco, ale TO JEST DOBRE!!!



Mahika, foto Eeeeeee coś tam bedzie śniło mi się po nocach!!! :lol: Ale to było dobre! Jak ta dyskusja o kosmetykach

---------- 20:45 ----------

Agik, ja mam lodówkę raczej pustawa, więc spoko się zmieścisz

Obrazek
Avatar użytkownika
Honest
 
Posty: 8326
Dołączył(a): 25 sie 2007, o 22:03

Postprzez agik » 9 lut 2011, o 21:46

Mahika, ale CO JEST DOBRE???
agik
 
Posty: 4641
Dołączył(a): 5 maja 2007, o 16:05

Postprzez blanka77 » 9 lut 2011, o 21:55

Siedzę, siedzę na WŻ i na Smakerze też :) Lubię coś upichcić, a tam ciekawe pomysły są.

Teraz właśnie wcinam brokuły, o który wspominałam wcześniej, mniammm :) a wczoraj robiłam ciasteczka z ciasta francuskiego. Ja mam o tyle dobrze, ze na mnie jedzenie nie działa, przed chwilą zjadłam chyba z 8 śliwek w czekoladzie.

czasami to mam taką ochotę na nie wiadomo co, więc biorę np. kawałek ciasta na talerzyk i ogórka konserwowego :? powoduje to zastanowienie u niektórych domowników :) a ja po zjedzeniu tego nadal nie czuję się smakowo nasycona i wracam do lodówki w poszukiwaniach nowych smaków. A i zapomniałam dodać, że to wszystko przepijam mlekiem...
Avatar użytkownika
blanka77
 
Posty: 3210
Dołączył(a): 1 wrz 2010, o 12:38

Postprzez mahika » 9 lut 2011, o 21:56

Mahika, ale CO JEST DOBRE???

jedzenie bez chemii, a jakże.
Ja tam mogę otwierać lodówkę co chwilę w której siedzisz Ty, bo jak na razie komornik był i pustkami świeci :P
I temat jest dobry. I potrzebny.

E120 - koszenila, ale przecież to sama natura :P
Avatar użytkownika
mahika
 
Posty: 13346
Dołączył(a): 7 maja 2007, o 16:07

Postprzez Honest » 9 lut 2011, o 22:09

Agik, ale po podaniu strony z emotikonami, ja Was nimi zamęcze Obrazek

To moja ulubiona!
Avatar użytkownika
Honest
 
Posty: 8326
Dołączył(a): 25 sie 2007, o 22:03

Postprzez agik » 9 lut 2011, o 22:23

Spoko ;)
Mnie to nie przeszkadza.

Ja strasznie lubię gadulcowe emotki.
agik
 
Posty: 4641
Dołączył(a): 5 maja 2007, o 16:05

Postprzez Honest » 9 lut 2011, o 22:24

Ale, Agik, może pomyśl o wątku nt zdrowego gotowania. Ja go nie rozpocznę z uwagi na ograniczone umiejętności i motywację w tej dziedzinie. Blanka tez widzę w te klocki dobra jest :)
Avatar użytkownika
Honest
 
Posty: 8326
Dołączył(a): 25 sie 2007, o 22:03

Postprzez agik » 9 lut 2011, o 22:28

eee, jest tyle innych stron typowo kulinarnych, np wspomniana wyżej ;), są przepiękne blogi.

A poza tym, ja nie za bardzo umiem gotować, a jedynie lubię.
I lubię się uczyć.

Jak będzie taki temat, to się chętnie włączę, ale tak za bardzo nie mam pomysłu na fajny temat kulinarny.
agik
 
Posty: 4641
Dołączył(a): 5 maja 2007, o 16:05

Postprzez PodniebnaSpacerowiczka » 9 lut 2011, o 22:41

Honest napisał(a):Obrazek

To moja ulubiona!

Cool'owa jest ! :D


agik napisał(a):(...) A poza tym, ja nie za bardzo umiem gotować, a jedynie lubię. (...)

Taaa, nie umiesz... a ja mam kręcone zęby i trzy łokcie ! ;)

Pyszniejszych rzeczy nie czytałam jak Twe kulinarne popisy.
Bo zrobić - to raz, ale potrafić sprzedać to czytelnikom - to druga połowa sukcesu :ok:.
Avatar użytkownika
PodniebnaSpacerowiczka
 
Posty: 2415
Dołączył(a): 22 maja 2007, o 21:03
Lokalizacja: Wszędzie mnie pełno ;-).

Postprzez Honest » 9 lut 2011, o 22:52

---------- 21:49 09.02.2011 ----------

agik napisał(a):(...) A poza tym, ja nie za bardzo umiem gotować, a jedynie lubię. (...)

Taaa, nie umiesz... a ja mam kręcone zęby i trzy łokcie ! ;)

Pyszniejszych rzeczy nie czytałam jak Twe kulinarne popisy.
Bo zrobić - to raz, ale potrafić sprzedać to czytelnikom - to druga połowa sukcesu :ok:.
[/quote]


Teraz rozumiem dlaczego na zdjęciu masz zamkniete usta i kadr nie obejmuje łokci!
Obrazek
Podniebna, for juuuu!!

---------- 21:51 ----------

A to w nawiązaniu do tematu szamba i gnojówek

Obrazek

---------- 21:52 ----------

A to Caterpilar na wakacjach


Obrazek
Avatar użytkownika
Honest
 
Posty: 8326
Dołączył(a): 25 sie 2007, o 22:03

Postprzez Filemon » 9 lut 2011, o 23:38

a powiedzcie mi pliiiiz... co ja mam zrobić, żeby mi bitki wołowe wychodziły takie... "rozpływające się w ustach"... :) bo mnie smakowo wychodzą pyszne, ale "twardościowo" takie no... jak przeciętny schaboszczak... i robiłem je z różnych części mięsa (zrazówka, rostbef, pierwsza krzyżowa) i ani razu mi nie wyszły takie mięciusieńkie, chociaż też nie twarde, tylko takie średniaki... :)

no co... no co.... no co... ja im zrobiłem?! :shock: :lol:
Avatar użytkownika
Filemon
 
Posty: 3820
Dołączył(a): 2 gru 2007, o 20:47
Lokalizacja: Matka Ziemia :)

Postprzez mahika » 9 lut 2011, o 23:42

mogę doradzić odnośnie kotletów z kalafiora bądź brokuła, inhych warzywnych frykasów, ale bitków nie robiła, ale chętnie poczytam, na zaś 8)
Avatar użytkownika
mahika
 
Posty: 13346
Dołączył(a): 7 maja 2007, o 16:07

Postprzez agik » 10 lut 2011, o 01:10

---------- 23:10 09.02.2011 ----------

Fil, musisz mieć dobrą jakościowo wołowinę.
A o to w Polsce baaardzo trudno. Na całym świecie hoduje się krowy na mieso, a unas wołowina pochodzi z mlecznych krów i dlatego steka średnio wysmażonego cieżko uświadczyć, pieczeń przypomina kawałek drewna.

Czasem można kupić argentyńską wołowinę.

Jak trafisz dobrą wołowinę, to i bitki Ci dobre wyjdą :)

---------- 00:10 10.02.2011 ----------

A jak chcecie powylizywac monitory, to sobie zobaczcie tutaj:

http://barwysmaku.blogspot.com/2011/01/ ... -biaa.html

albo takie coś:
http://barwysmaku.blogspot.com/2011/01/ ... o-dla.html

jest tego wiecej...
agik
 
Posty: 4641
Dołączył(a): 5 maja 2007, o 16:05

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Problemy w związkach

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 53 gości

cron