już czas...

Problemy z partnerami.

Re: już czas...

Postprzez mahika » 20 lut 2014, o 16:02

Freeman, jesteś od niedawna i takie wnioski? :shock:

A, jeszcze pomyślałam ze samo bieganie nie rozwiąże Twojego problemu.
Tu chyba potrzebna byłaby pomoc specjalisty,
w budowaniu poczucia własnej wartości,
w budowaniu relacji między Tobą a dzieckiem,
po to żeby unikać takich sytuacji w przyszłości.
mahika

Postprzez biscuit » 20 lut 2014, o 17:06

ona32 napisał(a):Powątpiewam, ale rolę hejterki prowokatorki piszącej, że żal ci jest mojej córki masz opanowaną do perfekcji.

a wg mnie
Honest, zamiast empatii zafundowała Ci potężną dawkę konfrontacji
spróbuj wykorzystać to dla siebie
nie żeby się katować poczuciem winy
ale żeby się zmierzyć ze swoim cieniem
biscuit

Postprzez biscuit » 20 lut 2014, o 17:07

mahika napisał(a):A, jeszcze pomyślałam ze samo bieganie nie rozwiąże Twojego problemu.
Tu chyba potrzebna byłaby pomoc specjalisty,

wg mnie koniecznie
takie relacje nie biorą się z przypadku
biscuit

Postprzez biscuit » 20 lut 2014, o 17:20

a jak ja czytam Twój post Gordon,
to albo fantazjujesz o swojej wiedzy i nieomylności:
GordonFreeman napisał(a):Dam Ci dobrą radę. obiecuję Ci to. jestem pewien

albo wydajesz rozkazy i polecenia:
GordonFreeman napisał(a): Zaciśnij zęby. Uciekaj od niego. musisz sobie zdać sprawę. Poświęć swój czas

albo serwujesz banały, które głosisz niczym prawdy objawione:
GordonFreeman napisał(a): poznasz kogoś milion razy cudowniejszego. ludzie się nie zmieniają.

:D
biscuit

Postprzez Honest » 20 lut 2014, o 19:09

Nigdy nie będzie we mnie zrozumienia dla kobiety, która pozwala swojemu partnerowi wpychać swojemu dziecku jedzenie na siłę i wyrzucać z pokoju słowami "wypierdalaj", płacząc potem że nie wybaczy mu, że nazwał ja nudną!
Nigdy nie będę usprawiedliwiać takich matek.

Ktoś musi się martwić o Twoje dziecko, skoro Ty sama tego nie robisz i narażasz je od małego dziecka na przemoc psychiczna i fizyczną ze strony swojego partnera.
Honest

Postprzez ona32 » 20 lut 2014, o 19:11

Biscuit,

jak mowilam wczesniej. Uwazam, ze popelnilam blad juz na poczatku tej znajomosci, po nim posypaly sie kolejne - taki efekt domino.
Otrzasnelam sie. Podjelam decyzje. Nie bede ukrywac, ze czuje sie jak mloda boginii lub jak wygrany tatatr w bitwie pod Mohyłowem. Mam dołki, ale wiem, ze musze zyc dla corki i siebie.
I nigdy nie bylo tak, ze myslalam wylacznie o sobie. ..
Trzeba tez pamietac, ze szczesliwa matka to szczesliwe dziecko...
ona32

Postprzez jasiek_pe » 20 lut 2014, o 19:15

A ja naiwnie myślałem, że grupy wsparcia są po żeby się właśnie wspierać i szukać w miarę możliwości jakiś rozwiązań ale widzę że niektórzy po napisaniu prawie 6000 postów na tym forum nie są w stanie tego pojąć, zabawne jest też to jak Honest wybiórczo traktuje tutaj piszących, wystarczy zobaczyć w jakim tonie wypowiada się w temacie smerfetki a w jakim tutaj. Ale co się dziwić, internet wszystko przyjmie.
jasiek_pe

Postprzez ona32 » 20 lut 2014, o 19:23

Jasiek pe,

dziekuje za wsparcie. Nie bez kozery potwierdzone jest, ze to nawet w zbrodniach kobiety potrafia byc gorsze od mezczyzn. Niestety sa sfery, w ktorych plec odgrywa istotna role.
Jak pisalam, nie liczylam na "glaski" piszac ten poczatkowy post, ale wzystko mozna powiedziec w odpowiedni sposob.
Tym bardziej, jesli powtarzam juz ktorys raz z kolei, ze nie kazalam mu sie spakowac tylko dlatego, ze powiedzial, ze jestem nudna :/
ona32

Postprzez Jigsaw » 20 lut 2014, o 19:49

Jaka grupa takie wsparcie.. niestety ale rzeczywistość jest taka że w skrajnych emocjach pewne rzeczy widzi się inaczej.. i to nie ma nic wspólnego z patologicznym egoizmem..
Jigsaw

Postprzez jasiek_pe » 20 lut 2014, o 20:23

Jigsaw napisał(a):Jaka grupa takie wsparcie.. niestety ale rzeczywistość jest taka że w skrajnych emocjach pewne rzeczy widzi się inaczej.. i to nie ma nic wspólnego z patologicznym egoizmem..

to może dlatego lepiej w takiej sytuacji nic nie pisać? skrajności z reguły kiepsko wpływają na trzeźwą ocenę sytuacji
jasiek_pe

Postprzez Jigsaw » 20 lut 2014, o 20:31

mialem na mysli to ze ona32 nie zareagowala od razu..
Jigsaw

Postprzez ona32 » 20 lut 2014, o 20:40

Jigsaw,

ale na co mialam od razu reagowac?
ona32

Postprzez Jigsaw » 20 lut 2014, o 22:19

na to co zauwazylas dopiero po czasie (ostatnio) - przemoc ze strony partnera
czy raczej kompletny bezsens a wrecz niebezpieczenstwo tkwienia w zwiazku z nim
Jigsaw

Postprzez ona32 » 20 lut 2014, o 22:39

Jigsaw,

ja po prostu tlumaczylam to tym, ze to moja wina :(
Ze pewnie ja jestem taka beznadziejna, albo czepialska.
Dopiero, kiedy jeden z moich kolegow powiedzial mi, to kiedy uwazalabym, ze limit zostal przekroczony?? Kiedy wybilby mi zeby? Zrozumialam, ze bez sensu ciagle sie szarpac i dosc tego. Dodatkowo moja dobra kolezanka powiedziala, ze ona czesto i gesto wyprowadza z rownowagi swojego partnera, ale on nigdy nawet jej przez to nie wyzwal, a ona, jak sama podkreslila, potrafi naprawde wyprowadzac go z rownowagi...
Poza tym uswiadomilam sobie jeszcze jedna rzecz. Odstawiajac mnie na bok, to moja corka nigdy mu krzywdy nie zrobila i potrafil sie wlasnie tak do niej zwrocic cyt. wypierdalaj do swojego pokoju, tylko dlatego, ze plakala i trzymala mnie za reke
ona32

Postprzez impresja77 » 20 lut 2014, o 22:42

jigsaqw, jasiek ,ona32 była juz tutaj ok roku temu i jej partner stosował przemoc w stosunku do JEJ CÓRKI i do niej juz wtedy i wtedy wspierały dziewczyny ,pisały ,zeby nie niszczyła życia dziecku i sobie,miała dobre wsparcie od róznych dziewczyn .I co zrobiła? przedłuzyła dziecku traume i nie zdaje sobie sprawy bo jest pusta i nieczuła jaki dramat dziecku zafundowała na całe zycie i ,ze córka bedzie siez tym zmagać do konca życia,jak w miedzyczasie przy dorastaniu nie zacznie pić ,ćpać lub sie ciać ,zeby wyciszyć emocje ,które rozwaliła jej matka.
Więc chyba panowie nie oczekujecie ,że bedziemy tutaj nadal głaskać i wykazywać zrozumienie dla ona32 i chwalic za to ,że wreszcie odeszła od faceta .Bo to ,ze wróciła do niego to jest dramat. I nikt nie bedzie pochwalał ani sie użalał nad mamusią ,po tym jak nie liczy sie z uczuciami córki i z tym jak jej zycie zmarnowała .i jeszcze smie powiedzieć ,ze nic sie taKIEGO NIE STAŁO ,BO ON TYLKO JĄ TRZYMAŁ ZA GARDŁO!!! i powiedział wypierdalaj,a dziecko trzymało matkę za rękę i płakało.To horro ,bagno i patologia. .... a co? Miał dusic ? Czy Dziecko odrózniało ,ze to duszenie nie jest lub juz jest? Co za paranoja ,powinni administratorzy zawiadomić opiekę społeczną i takiej kobiecie dac kuratora i zajać sie dzieckiem . Jezeli matka tego nie czuje,nie zdaje sobie sprawy z tego co ccórce funduje i głupkowato jeszcze twierdzi ,ze to nic takiego i na pewno córka tego nie przeżywa .To trzeba nie mieć serca i być bezmógiem.
impresja77

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Problemy w związkach