przez pozytywnieinna » 22 lut 2010, o 12:35
honest to nie jest do konca choroba! ogladalas kiedys supernianie? to bledy rodzicow ... ale dlaczego moje dziecko ma za to poniesc konsekwencje? i wlasnie dlatego nie ma u malego poprawy bo kazdy mowi biedne dziecko, lituje sie i maly nie ma za nic zadnych konsekwencji i smieje sie z tego... dlatego w swoim zachowaniu nie ma zadnych hamulcow... zgadzam sie calkowicie z bianka, dziecko nalezy WYCHOWYWAC a nie chowac! dziecko musi znac granice i miec zasady ... za np. pociagniecie malej za wlosy powinien miec ostra reprymende, a tatus sie smieje i mowi, ze przeciez nic sie nie stalo... przez takie myslenie jak twoje, biedne dziecko, nieszczesliwe, maly nie odniesie talerza, nie pojdzie sie umyc, zdemoluje pokoj, pobije kogos i nic mu nie grozi bo kazdy mowi, biedne dziecko ... a gdzie w tym jest MOJE dziecko, mam dac je pobic? mam dac jej zrobic krzywde, pozwolic, zeby wpadal do jej pokoju kiedy spi, po to, zeby ja zbudzic? zeby rozwalil jej wozek, bo ona dostala a on nie? podeptal jej zabawki i pocial ubranka ... za te wszystkie zachowania nie ma zadneJ kary, bo wszyscy mowia BIEDNE DZIECKO!!!!!!!!!