Bianko,
przykro mi, ale wydaje mi się, że muszę tu zaingerowac. Wg mnie, Patrycja niczego nikomu nie narzuca. Natomiast, nie obraĽ się, sugeruję, że to Ty, tak jakby¶ jej narzucała, że nie ma racji. Nie należę do osób głęboko wierz±cych, jednakże z kodeksem etyki katolickiej dla małżeństw bardzo wielokrotnie się choc przelotnie zetkn±łem (nie tylko miałem okazję go poczytac po polsku, ale i po niemiecku, po słowacku). Jest tam wyraĽnie napisane, że dopuszczalno¶c seksu tylko po ¶lubie ma głęboki teologiczny sens, który dla osoby głęboko wierz±cej (a tak±, wydaje mi się, że Patrycja jest, ja natomiast NIE jestem) jest niemal spraw± życia i ¶mierci, co wynika z VI przykazania "Nie cudzołóż" i innych fragmentów Ewangelii. Ty, chociaż może tego nie rozumiesz (ja Ci się też przyznam, że mam szalone trudno¶ci ze zrozumieniem tego), powinna¶ to uszanowac. Moim zdaniem Patrycja szanuje Twoje pogl±dy, bowiem nie stwierdziła, że wszyscy z tutejszego forum, uprawiaj±cy seks przed ¶lubem s± "nieczy¶ci, zdegenerowani, godni pożałowania". Musiałalby¶ odwiedzic inne fora internetowe, np. forum "Seks" w wirtualnej Polsce i tam by¶ naprawdę posmakowała gorzko i bole¶nie, jak kto¶ za takie pogl±dy jak masz, nazwałby Cię "hedonistk±, ¶wińtuch±, czarownic±, ladacznic±, godn± pożałowani egoistk±, zabijaj±c± dzieci przed poczęciem" i jeszce fanatyczny (bo chyba nawet takie okre¶lenie my¶lę, że może byc trafne) rozmówca powie Ci, że Bóg do Ciebie przez niego przemawia. Uwierz mi, tam takie epitety można usłyszec, bo sam je kiedy¶ usłyszałem, dopóki nie podj±łem rozs±dnej decyzji, aby wiac z tego forum, jak najdalej. Zatem, życzę Ci jak najwięcej miło¶ci, tak, jak Ty j± rozumiesz, ale także więcej wyrozumiało¶ci wobec pogl±dów innych