Musze podzielic sie z Wami moja frustracja bylam nad morzem u znajomych i liczylam na to ,ze lykne swiezego powietrza jednym slowem dotlenie sie.
zanim ruszylismy pojechalam do mojej kumpeli ,jej facert jest nalogowym palaczem, maja duzy dom myslalam ,ze ze wzgledu na dziecko bedzie wychodzil na taras ,zeby sobie zafajczyc ale oczywiscie "moj dom moja twierdza, w twierdzy tej jem i pierdze" po calym wieczorze bylam uwedzona, ja i moje dziecko .
jazda samochodem...
proslilam ,zeby nie palic w aucie,ze wzgledu na dziecko , tym bardziej ,ze jest to kilka godzin jazdy ,oczywiscie poszedl teks 'ale ja musze" a moja kumpela "no przeciez wlaczymy klime" w ciagu godziny poszly 4 paierosy zrobilo nam sie tak niedobrze ,ze moje dziecko czulo sie niedobrze cala droge , wkoncu wylaczylam przystanki na fajke.
bylam wsciekla i zniesmaczona
dotralismy ...
znajomi maja dos spore mieszkanie balkon przy kuchni , w ciagu dnia wychodzili tam na fajke ale wieczorem jak popili mieli w ..dpie i mimo iz palili w kuchni to 4 palaczy spokojnie zadbalo o to ,zeby w calym domu bylo czuc dym...a dzieci biegaja
kazalam otworzyc okno, rano jeden palacz zamknol je i w tym czasie wypali tam fajke, jak weszlam do kuchni cuchnialo fajkami
wiec kazalam otworzyc on na to "przeciez sie wietrzylo cala noc!"
powiedzialm 'tak ale teraz zapaliles fajke i znowu mozna tu siekiere zawiesic a dzieci przychodza jesc tu w tym smordzie"
slowo daje kiedys nieprzeszkadzal mi dym ale teraz ja sama czuje sie niedobrze, nie moglam siedziec z nimi dlugo bo zwyczjnie bolal mnie leb . i nie potrafie zrozumiec jak ludzie i to inteligentni wydawalo by sie, nie potrafia zrozumiec ,ze palenie przy dzieciach jest zwyczajnie nie zdrowe,ze komus moze byc niedobrze.
jak wrocilam wrzucilam wszystkie nasze ciuchy do prania, bo cuchnialy jak popielniczka, nareszcie nie boli mnie leb i moge sobie pooddychac moimi spalinam za oknem ,ktore uwierzcie nie smierdza nawet w polowie tak jak papierochy .
obiecalam sobie ,ze juz nigdy wiecej takiej wycieczki , wyszlam na upierdliwca , bo sie ciagle czepialam ale mam to w d.pie bo zdrowie mojego dziecka jest wazniejsze .
uh jeszcze jestem zla