Do partnerek alkoholików

Problemy związane z uzależnieniami.

Do partnerek alkoholików

Postprzez joanka34 » 8 kwi 2009, o 17:18

Byłam z facetem, który miał problem z piciem..raz na jakiś czas wykręcał mi numery typu -nagle urywał kontakt,nie dzwonił,nie odbierał tel.na moje smsy-też cisza....i tak potrafił przez kilka tygodni...ja odpuszczałam,nie szukałam z nim kontaktu.Potem skęskniony wracał, tłumaczy,ze ma problemy,że nie umie o tym mówić,a picie znieczula go to powoduje,ze świat jest piękny....raz też usłyszałam,ze to ja go zostawiłam...dobre :/ Potem kilka miesięcy sielanka,a potem nagle znowu powtórka z rozrywki i zrywanie kontaktu....Teraz przegiął, bo milczy od ponad miesiąca i ja już nie mam siły na powtórkę:(
Problem bagatelizował,twierdził,ze lubi pić i tyle i nie zamierza nic z tym robić....Moje pytanie- czy takie zachowanie jest typowe dla alkoholika ? jak u Was to wyglądało i jak długo to znosiłyście (znosicie ?)
I też pytanie do alkoholików- czy to dla Was "norma"takie zachowanie ?
joanka34

Postprzez impresja » 8 kwi 2009, o 22:00

joanko ,zajrzyj do tego linku ,jest co poczytać i wszystko Ci sie wyjaśni

http://www.zza.fora.pl/wspoluzaleznieni ... oholizm,6/
impresja

Postprzez anna maria » 10 kwi 2009, o 14:47

Witaj Joanko.
Dobrze radzi Impresja .Zajrzyj tam.
Ja jestem żoną alkoholika . Bardzo byłam współuzależniona, teraz mam więcej wiedzy na ten temat ale ciągle się uczę ,bo choroba alkoholowa członka rodziny zaburza życie całej rodziny.
anna maria

Postprzez joanka34 » 10 kwi 2009, o 16:04

Tak,byłam na tej stronie...na szczęście teraz nie mieszkałam z nim i już z nim nie jestem,ale na pewno współuzależniona byłam (jestem ?)
joanka34

Powrót do Uzależnienia