w dolku

Problemy związane z uzależnieniami.

Postprzez miska24 » 26 sty 2008, o 21:23

Ja chce sie poprostu podniesc!!!!
miska24

Postprzez pukapuk » 26 sty 2008, o 21:28

I tu jest sedno sprawy:moi rodzice naduzywaja alkohol...ale to z innej bajki i nie chce o tym rozmawiac! To nie jest inna bajka tylko ciąg dalszy twojego życia Problemem jest to co nas złości,boli o czym nie chcemy rozmawiać. Pochodzisz z rodziny dysfunkcyjnej która z uwagi na własne problemy (trochę podobne do twoich) nie zapewnili ci radzenia sobie z własnymi emocjami i właśnie dla tego szukałaś akceptacji i zrozumienia w towarzystwie ,też dysfunkcyjnym. Wiesz, że istnieją uwarunkowania genetyczne uzależnień. Jest takie pojęcie alkoholik narkoman w proszku? Wystarczy dodać gorzały albo białego i już mamy rasowego nałoga !!! Twój mąż jest współuzależniony i boi się konfrontacji z rzeczywistością, dla tego ucieka od poważnej rozmowy. A TY JESTEś JAK BALON NAPOMPOWANA FLUSTRACJą GNIEWEM I POCZUCIEM WINY !!! I nie wiesz co z tym zrobić bo jak każdy nałóg boisz się zmian: lepsze to gówno, które znamy niż to którego nie znamy . Oczywiście z wskazaniem ,że zmiana będzie jeszcze gorszym gównem :lol: Do momentu w którym nie zdecydujesz się stanąć w prawdzie przed samą sobą, zrzucając wszystkie fetysze dotyczące twojej osoby będzie ten balon puchł i wtedy zaćpasz trochę powietrza spuścisz wieczorem sobie powiesz od jutra koniec z tym gównem i dalej jesteś w tym samym miejscu tylko zdrówko coraz słabsze zejścia coraz gorsze i twoje dzieci będą ...DDA ...Mogę
dalej pisać? Pytam się dla tego że nie znam cię i nie wiem czy nie robie ci krzywdy.
pukapuk

Postprzez miska24 » 26 sty 2008, o 21:30

pukapuk ja ciagle slucham i pisz dalej ale nie masz pojecia jak to KUREWSKO MNIE BOLI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
miska24

Postprzez oksymoron » 26 sty 2008, o 21:33

A propos tego "od jutra" - może dla odmiany nie mów sobie dziś tego , za to rano powiedz sobie "OD DZISIAJ :!: :!: :!:
oksymoron

Postprzez miska24 » 26 sty 2008, o 21:45

oksymoron ale ja nie biore teraz naprawde!
miska24

Postprzez oksymoron » 26 sty 2008, o 21:50

Nie twierdzę że bierzesz !!!!! Wiesz , ja bardzo długo żyłem "od jutra" zdecydowanie krócej "od dziś" , ale gwarantuję Ci że to drugie jest lepsze i efektywniejsze !
oksymoron

Postprzez miska24 » 26 sty 2008, o 21:53

oksymoron ale jesli od czasu do czasu ,,wezme" to tez jest tragedia???
miska24

Postprzez pukapuk » 26 sty 2008, o 21:55

O to jest to co powinnaś zapisać sobie złotymi literami na ścianie.................Ja chce sie poprostu podniesc!!!!
Aby to zrobić musisz zrozumieć że nic i nikt nie jest ci wstanie pomóc jeżeli sama nie będziesz tego właśnie CHCIAłA. Najgorzej obalić mit własnego wyobrażenia o sobie wyobrażenia które nie ma nic wspólnego z prawdą. Bo pomyśl ile razy kłamałaś tylko po to by mieć komfort ćpania ? Jak manipulowałaś bliskimi ? A właśnie najłatwiej manipulować tymi którzy nas kochają ? Myślisz że skąd ja to wiem ? Byłem mistrzem kłamstwa i manipulacji kiwałem wszystkich jak chciałem i jeszcze byli z tego zadowoleni !!! Uzależniony wszystko zrobi by , usprawiedliwić siebie okłamie sam siebie i jest zadowolony bo odleciał, żyjąc w takim świecie sam ze sobą zacierają się granice tego co rzeczywiste z tym co urojone..."Taka bylam od kad pamietam i tak jest do tej pory Wiem rowniez ze mam slaba psyhike... ale oczywiscie nie na tyle slaba zeby zucic sie z dachu jak jtos mi to zaproponuje ".To jest urojone i to też jest magiczne myślenie :..Nie no co do publicznych toalet o mnie nie dotycza...juz tak sie nie stoczylam i mysle ze tak nigdy nie bedzie... Normalnie jak prorok :wink: Sumując : zrzuć MASKI zobacz za którą jesteś popatrz w lustro nie odwracaj wzroku, mowie dosłownie i zapytaj się czy jestem wobec siebie uczciwa. I NAJAWAżNIEJSZE !!! Nie OBWINIAJ SIę
jESTEś CHORA A TO Są OBJAWY CHOROBY Zło które zrobiłaś już zrobiłaś i tego nie cofniesz nie masz na to wpływu. Jeszcze raz ci powtórzę nie masz wpływu na to co się stało, ale masz wpływ na to co się stanie Głód który masz jest twoim przyjacielem bo daje ci sygnał, że coś robisz żle, gdzieś tam głęboko nie dajesz zgody na to co robisz. Osoby zdrowe bez zaburzeń w wydzielaniu dopaminy radzą sobie inaczej ty tak nie potrafisz dla ciebie narkotyki były ucieczką od siebie od własnego strachu i poczucia brudu w środku. Uwierz mi jesteś człowiekiem i masz prawo być tu i teraz i należy ci się szacunek cokolwiek myślisz w swojej głowie :D
pukapuk

Postprzez miska24 » 26 sty 2008, o 21:55

Czy w tedy tez sie staczam na dno??
miska24

Postprzez oksymoron » 26 sty 2008, o 22:01

Nadal chcesz być "trochę w ciąży" :? !!! A czy jeżeli będziesz "od czasu do czasu" biła swoje dzieci to będzie tragedia ??????????????
oksymoron

Postprzez miska24 » 26 sty 2008, o 22:08

---------- 21:02 26.01.2008 ----------

Jestes bezlitosny:(

---------- 21:07 ----------

oksymoron czy ty uwarzasz ze osoba ktora ,,wezmie" raz w miesiacu raz na tydzien jest tak samo narkomanem jak osoba ktora cpa codziennie? Niestety ale ja uwarzam inaczej Osoba ktora ,,prubuje"wszystkiego po troche tez sie do nich zalicza??
Oki cpalam kiedys niemilosiernie wciagalam tale ile dawalo rady ale w tej chwili tego nie robie i uwarzam ze jesli od czysu do czasu bedac w okropnym dole na glodzie ,,wezme" to chyba tragedi nie ma

---------- 21:08 ----------

Oki bronie sie..
miska24

Postprzez oksymoron » 26 sty 2008, o 22:08

A jak myślisz ? Teraz będziesz brać "od czasu do czasu" ale już niedługo będziesz przerywać ćpanie "od czasu do czasu" aż będziesz już tylko ćpać i na końcu wreszcie przestaniesz ćpać bo UMRZESZ :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: Dragi są o tyle gorsze od alkoholu że tolerancja nieustannie wzrasta !!!!!!!!!
oksymoron

Postprzez miska24 » 26 sty 2008, o 22:13

:(
miska24

Postprzez oksymoron » 26 sty 2008, o 22:15

Ty żyjesz w jakiejś bajce !!!!! Osoby które eksperymentują robią coś raz , poznają efekt i nie powtarzają tego bo nie mają takiej potrzeby - dowiedziały się jak dana substancja działa i już ! Równie dobrze możesz powiedzieć , że jest ok i nie ma problemu bo się nie szprycujesz , więc co z Ciebie za ćpunka ?!
oksymoron

Postprzez miska24 » 26 sty 2008, o 22:38

---------- 21:28 26.01.2008 ----------

chcialabym zeby to bala bajka...

---------- 21:37 ----------

pukapuk chcialabym naprawde zeby tak bylo...:(

---------- 21:38 ----------

tez bylam mistrzem klamstwa z reszta jestem do teraz.. Trudne to jest..Trudno to wszystko zrozumiec pojac...
miska24

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Uzależnienia