Nie chcę palić...

Problemy związane z uzależnieniami.

Re: Nie chcę palić...

Postprzez sikorka » 17 lut 2012, o 20:02

szkoda ewka :?
ale wiadomo ze wiekszosc rzuca na stale po kilku probach, wiec spokojnie :luzik:
sikorka

Postprzez Honest » 17 lut 2012, o 21:48

sikorka napisał(a):
Justa napisał(a):Sikorka, bez urazy, ale ciekawe, ile ten chłop z Toba wytrzyma...[/color] :roll:

justa, bez urazy ale pewnie tyle co Twoj z Toba ... :roll:

Justa traktuje swojego męża jak MĘŻCZYZNĘ.
Honest

Postprzez limonka » 18 lut 2012, o 00:13

:mrgreen: :mrgreen:
limonka

Postprzez ewka » 18 lut 2012, o 01:04

sikorka napisał(a):szkoda ewka :?
ale wiadomo ze wiekszosc rzuca na stale po kilku probach, wiec spokojnie :luzik:

I w tym ma nadzieja, Sikorko.
ewka

Postprzez limonka » 18 lut 2012, o 02:39

Moge sobie tylko wyobrazic jak ciezko jest rzucic...przestroga dla niepalacych- lepiej nie zaczynac:)
limonka

Postprzez sikorka » 18 lut 2012, o 10:38

ewka napisał(a):
sikorka napisał(a):szkoda ewka :?

I w tym ma nadzieja, Sikorko.

tylko sobie teraz nie folguj :nono: mysle, ze sie zalapiesz na kilka a nie na kilkanascie prob.
a u mnie wydzielania ciag dalszy. Maz sam mi. oddal paczke i pali po 4 dziennie. jak na wczesniejsze palenie to spory sukces :ok: ide Go pochwalic :serce2:
tyle ze dzis impreza u nas, a do alko to On raczej by wiecej chcial :?
sikorka

Postprzez caterpillar » 19 lut 2012, o 22:44

kurcze a ja dzis wrocilam od znajomch ktorzy w pokoju palili fajka za fajka
autentycznie bylo mi wstyd w pociagu ,ze cuhnialam fajkami jak popielniczka

staraja sie zdrowo odzywiac ale mysle ,ze to wszystko o d.. rozbic przy takiej ilosci wypalanych fajek

milosc miloscia ale jak patrze na mojego kumpla jego cere , chudosc ,ciagly papieros w zebach czyli tez zapach ehh jakos ciezko zyc by mi bylo z takim czlowiekiem :?

no nic chcialam tylko dorzucic ,ze sa podobno tez papierosy eko szalwiowe ..wiec moze sprobowac taki substytut :idea:

powodzenia !

p.s. moja ciocia (ktora palila paczke dziennie) jest w fatalnym stanie ma chorobe palaczy i powazny problem z plucami...nie warto

a i jeszcze przypomnialo mi sie

czytalam artyk o zwyciezczyni na bloga roku czy cos takiego..

o pani ,ktora jest volontariuszka w hospicjium

pamietam fragment wywiadu jej z jakims bardzo uczonym profesorem, kotry spedzal tam ostatnie chwile, pani byla bardzo ciekawa jaka madros owy profesor jej na koniec powie , powiedzial on ,ze dbal o swoj umysl natomiast zapomnial o ciele a teraz widzi jakie to bylo wazne..sprawny umysl i zdrowe cialo .

no teraz serio koncze ;)
caterpillar

Postprzez limonka » 20 lut 2012, o 00:11

Mysle ze jesli tylko jedna osoba w zwiazku jest nalogowym palaczem, druga na przerabane... Zawsze nie wiem jakby sie szorowal to czuc... Mnie osobiscie bardzo by to przeszkadzalo... O skutkach palenia juz nie wspominajac...
limonka

Postprzez smerfetka0 » 20 lut 2012, o 00:17

mahika napisał(a):walka z nałogiem na tym nie polega, niezależnie ile wytrzyma czy nie.
on musi sam chciec.
To faktycznie dziecinada, jak moja, kiedy tacie wyrzucałam papierosy za lodówkę.
Ale miałam z 10 lat.
Dopóki nie chciał to nie rzucił.
Tak samo chowanie alko przed alkoholikiem i wyrzucanie prochów do kibla narkomanowi.
Nie tędy droga.

ja chowalam pod szafke i lamalam :) ale sie wsciekal.... nie rzucil do tej pory, pewnie nie rzuci, a jego zdrowie pod upada :( szkoda mi staruszka. ewka trzymam kciuki!!

moja mama po wieli latach rzucala dawno temu a ze jak bylismy mali krucho bylo z kasa na dodatkowe wydatki bez ktorych da sie zyc to zbierala na zloty zegarek bo zawsze marzyla o takim bardzo drogim i odkladala na ubranka dla kilkuletnich dzieci (mnie i brata) bo majac po 3 latka mielismy tylko to co bylo potrzebne i zawsze na to brakowalo. mozesz motywacja potrzebna taka co telepnie az czlowiekiem
smerfetka0

Postprzez caterpillar » 20 lut 2012, o 01:40

no wlasnie trzeba tylko znalez w sobie ta motywacje ...i tak jest ze wszystkim nie tylko z paleniem

powodzenia Ewka :kwiatek:
caterpillar

Postprzez ewka » 21 lut 2012, o 08:57

Dzięki dzięki!
ewka

Postprzez Dorku » 23 lut 2012, o 21:36

Nie czytałam całego wątku, bo ciut dużo i może się za kimś powtórzę.. Ewcia, a wytrzymasz jeden dzień bez fajka? Skoro tak, to rób postanowienie tylko na jeden dzień, każdego dnia rano powtarzaj sobie: tylko dziś wytrzymam, jutro zdecyduję co dalej.... ja w ten sposób wytrzymuję w swoich bojach...
Dorku

Postprzez Honest » 25 lut 2012, o 21:31

Moja kooleżanka kilka miesięcy temu rzuciła palenie. O tak, z dnia na dzień. Nie przytyła ani grama.
Honest

Postprzez bubson84 » 26 lut 2012, o 00:46

To ja się pochwalę - rzuciłem 1,5 tygodnia temu :) Bez pastylek, gum, e-papierosów. Po prostu, z dnia na dzień. Tym razem zamierzam wytrwać. Paliłem od 16 roku życia z kilkoma niezbyt długimi przerwami. W najgorszym momencie półtorej paczki dziennie.

Pozdrawiam wszystkich niepalących ... palaczy też ;)
bubson84

Postprzez ewka » 2 mar 2012, o 10:18

Dzisiaj rzucam... znowu:)
ewka

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Uzależnienia