sikorka napisał(a):bianko, a skad Ty bierzesz te rewelacje o zlobkach? z tv?
mysle, ze nie powinnas sobie zaprzatac glowy takimi sprawami.
Bianka napisał(a):Ja mam nie zaprzątać sobie głowy niby dlaczego??
pozytywnieinna napisał(a):jesli mialabym prawo do zlobka panstwowego
bianko jaki system pomocy masz na mysli? tutaj NIE MA ZADNEGO...chyba ze z wlasnej kieszeni sobie zapalcisz za zlobek lub przedszkole, ktore sa bardzo drogie, wiec jesli masz np.2-3 dzieci i srednie zaroki to rowniez zarobisz tylko na zlobek czy przedszkole. uropl macierzynski trwa 6 tygodni..owszem potem mozesz zostac w domu, ale nikt ci za to nie placi. jak nie raz opowiadam ile czasu kobiety maja platne na macerzynskim w europie i ile maja platnego urlopu to wszystkim galy na wierz wychodza...ameryka dziala wedlug zasady plac plac placBianka napisał(a):Limonko w stanach ponieważ jest dobry system pomocy to kobiety mają większe możliwości powrotu do pracy, u nas w całej Europie kobiet pracuje najmniej...jak znajdę artykuł w którym czytałam takie dane to wstawie link, teraz nie mam czasu szukać...aa i jeszcze tam było, że w Stanach pracodawca ustala ile trwa macierzyński w tym jeden tydzień jest bezpłatny?
tez tak mysle..zawsze wtedy nasuwa mi sie na jezyk przyslowie : "wszedzie dobrze gdzie nas nie ma"... za to pamietam ze jak pracowalam kiedys w masarni w szwecji, to wszystko co szwedzkie bylo najlesze wedlug szwedow...nwet po nagielsku nie chcili mowic , tylko jak na wariata sie na mnie patrzyli czemu ja sero po szwedzku...czulam sie wtedy okropnie..ale to byly tylko 2 mscpozytywnieinna napisał(a):no wlasnie, jak mi sie 2 nogi zmecza od ganiania malej, to uzyje reszty
a tak na erio to czasem mnie biala goraczka bierze, na nasze polskie narzekanie, moze jest bardzo wiele rzeczy, ktore powinnismy poprawic, zmienic, ale nie wszystko co polskie jest zle,
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości